שאלות גולשים ותשובות צוות מיכאלו מטבחים
בחירה של סגנון למטבח
מחבר: רלי
שלום, ראיתי שיש לכם כל מיני סגנונות של מטבחים כולל מטבחים בסגנון מודרני וכפרי ורציתי לקבל הכוונה לגבי הסגנון הנכון ביותר לעיצוב הכללי של הבית המתוכנן. אנחנו משפצים מחדש את כל הבית כאשר הקו המנחה את הסגנון הכללי הוא מודרני בסגנון הזה באתר של משרד האדריכלים והמעצבים שמלווים אותנו http://www.doritsela.co.il . כפי שניתן לראות, הסגנון הוא עכשווי וקו נקי לא יותר מידי מצועצע. באיזה סגנון של מטבח כדאי לדעתכם שנתמקד? כמובן שנערב בשלב מתקדם יותר את המעצב שאולי אפילו יגיע איתנו לבחור את הגוונים ואת הדגם סופית אבל מכיוון שאנחנו עדיין בשלב ראשוני של החיפושים הייתי שמחה להכוונה מכם.
תודה מראש
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי רלי,תודה על פנייתך 🙂
ראשית, את נמצאת בידיים טובות, המשרד של דורית סלע הוא משרד מקצועי מאוד ובעל ניסיון 🙂
לדברייך הקו המנחה של הבית הוא סגנון מודרני, על כן היינו ממליצים לך להישאר על אותו הקו, כמו כן באם תרצו לשלב קצת חום בבית גם זה בהחלט אפשרי בכמה אופציות ועדיין לשמור על הקו המודרני.
על מנת לענות לך בצורה מקצועית ומדויקת יותר, אנו נמליץ לך לשלוח אלינו את תכניות הבית/המטבח, ואף להגיע לפגישת התרשמות והתייעצות ללא התחייבות.
תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בדף – "צור קשר", או לשלוח למייל את התכניות ואת פרטייך – michaelo.kit@gmail.com ונשמח לענות לך על כל השאלות
שיהיה בהצלחה!
מדרגה במטבח ומקרר
מחבר: דניאל
שלום 🙂
יש לנו מקרר בעומק 82 ס"מ, נוצר מצב שבגלל העומק של הארונות – 60 ס"מ יש לנו במטבח מדרגה.
האם אפשר להתגבר על המדרגה מבלי לפגוע ברוחב המטבח?
ואם לא אז אילו פתרונות עומדים לרשותי?
מחבר:מטבחי מיכאלו
היי דניאל,
ה"מדרגה" עליה אתה מדבר נוצרת בעצם משוני בין עומק המקרר לעומק הארונות. דרך אחת להתמודד עם הסיטואציה הזו היא לקרב את כל המטבח בכ 20 ס"מ על מנת ליישר קו עם המקרר. המשמעות של זה היא "נגיסה" ביחידות שיהיו בקיר המאונך לקיר הארונות הגבוהים (אם יש כאלה) ואם לא, "נגיסה" במעברים (במידה ויש אי). אפשרות אחרת היא לצמצם את עומק המדרגה בחצי ולהרחיק את ארונות המטבח רק ב 10 ס"מ (במקום ב 20 ס"מ) או למקם את המטבח ראשון בסדר בקיר הארונות הגבוהים, ליצור לו "סגירות" מסביב שיגדירו אותו ושאר הארונות שיבואו אחר כך יישארו בעומק 60 ס"מ.
שיהיה בהצלחה!
חלוקות למטבח
מחבר: דניאל
קניתי מטבח, אך לא קיבלתי שום חלוקה פנימית
היכן אני יכולה להשיג חלוקות של בקבוקים, סירים, לסכום?
תודה
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי דניאל,
ישנן 3 חברות מובילות בישראל אשר מתעסקות בפרזול למטבח.
כולן עומדות בסטנדרט איכות מאוד גבוהה. השוני העיקרי הוא מבחינת העיצוב. שמות החברות – בלורן, grass, hettich
בהצלחה!
מגירות כיור או דלת מטבח
מחבר: אורן
אני מתלבטת בין 2 אפשרויות – מגירת כיור או דלת כיור
באיזו אפשרות מנוצל יותר מקום?
ומה מתאים יותר לפח אשפה נשלף?
תודה 🙂
מחבר: מטבחי מיכאלו
אורן שלום,
תודה על שאלתך.
את התשובה לשאלתך ניתן לחלק לשניים. במידה ומדברים על יחידת כיור עד 70 ס"מ, אנחנו נוהגים לסיים אותה בדלת. יש אפשרות לאבזר את היחידה בפח נשלף. במידה והיחידה גדולה מ 70 ס"מ אז כבר נוכל ליצור יחידה שנפתחת באמצעות שתי דלתות (אופייני יותר למטבח הכפרי) או באמצעות מגירה רחבה אליה מחוברת מגירה נמוכה בצורת "ח" המתחשבת בקיום הסיפון ואז אנו יכולים להשתמש בחלל שנוצר בצורה פונקציונלית ונוחה. בהצלחה !
מטבח חדש שיהיה פרקטי
מחבר: צביקה
שלום,
קיבלנו החלטה להחליף את המטבח שלנו אחרי כמעט 20 שנים.
אנחנו מחפשים מטבח פרקטי, שלא יהיה קשה לנקות אותו, ושהחומר לא יהיה רגיש מאוד לשריטות
בסיבוב המטבחים שעשינו עד עכשיו, קצת הלכנו לאיבוד עם כל הסגנונות והחומרים שיש.
האם תוכלו למקד אותנו קצת יותר?
אציין ואוסיף כי הבית הוא בית שיש בו תנועה, נכדים, והמטבח הוא מטבח עובד.
באיזה חומר עליינו להשתמש?
דבר נוסף, כרגע אנחנו משפצים רק את המטבח, אנחנו רוצים להתאים אותו לאווירת הבית, האם ניתן יהיה שמישהו יגיע אלינו על מנת להבין מה האווירה בבית?
מחבר: מטבחי מיכאלו
צביקה שלום,
תודה על פנייתך 🙂
בראש בראשונה, שיהיה בשעה טובה על ההחלטה שקיבלתם.
אכן יש סגנונות שונים וחומרים רבים שאיתם ניתן לעבוד ולייצר מטבח פרקטי ועמיד.
בנוסף, בית שיש בו תנועה, הרי שזה מבורך 🙂
ניתן להשתמש במס' חומרים כגון – פורניר, צביעה, זכוכית, פולימר, פורמייקה ועוד..כאשר לכל חומר, היתרונות שלו, והכל כמובן תלוי בדרך שבה עובדים איתו.
על-מנת לעזור לכם בצורה המקצועית ביותר, הן לגבי סגנון המטבח ועיצובו, הן לגבי החומר אותו נבחר וכמובן התאמתו לאווירת הבית, אנו מצטרך לראות את תכנית הבית ואת תכנית המטבח, כמובן גם תמונות של הבית יהיו מצויינות.
אתה מוזמן להתקשר אלינו ולקבל פרטים נוספים, ואף לתאם פגישת ייעוץ בחינם 🙂
בהצלחה!
מה הגודל המקסימלי שאפשר לעשות קלפה מזכוכית?
מחבר: דביר
רציתי לדעת מה הגודל המקסימלי שאפשר לעשות קלפה מזכוכית?
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי דביר,
תודה על פנייתך.
הרוחב המקסימלי לקלפה מזכוכית בפרט ולכל סוגי הקלפות בכלל הינו –
רוחב – 1.80 מטר.
וגובה – 0.60 ס"מ.
שיהיה בהצלחה!
האם צריך תכניות של מטבח או שאפשר להגיע אליכם עם תכנית כללית?
מחבר: דניה
שלום ,
אני רוצה לדעת בבקשה האם צריך תכניות של מטבח או שאפשר להגיע אליכם עם תכנית כללית?
תודה
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי דניה,
תודה על פנייתך.
את בהחלט יכולה להגיע אלינו עם תכנית כללית של הבית ושל מיקום המטבח.
את יכולה להגיע אלינו לפגישה עיצוב עם אחד המעצבים שלנו ונעצב לך את מטבח החלומות שלך!!!
כמו כן את יכולה גם להגיע עם תכניות שלך אם יש לך כאלו
את מוזמנת להשאיר לנו פרטים ונחזור אלייך בהקדם 🙂
שיהיה בהצלחה!
איך אתם ממליצים לנצל באופן מקסימלי את היחידה שמתחת לכיור?
מחבר: דליה
איך אתם ממליצים לנצל באופן מקסימלי את היחידה שמתחת לכיור?
מחבר: מטבחי מיכאלו
דליה שלום, תודה על שאלתך. את התשובה לשאלתך ניתן לחלק לשניים. במידה ומדברים על יחידת כיור עד 70 ס"מ, אנחנו נוהגים לסיים אותה בדלת. יש אפשרות לאבזר את היחידה בפח נשלף. במידה והיחידה גדולה מ 70 ס"מ אז כבר נוכל ליצור יחידה שנפתחת באמצעות שתי דלתות (אופייני יותר למטבח הכפרי) או באמצעות מגירה רחבה אליה מחוברת מגירה נמוכה בצורת "ח" המתחשבת בקיום הסיפון ואז אנו יכולים להשתמש בחלל שנוצר בצורה פונקציונלית ונוחה. בהצלחה !
עד איזה גובה אתם ממליצים לי לעלות עם השיש בתור חיפוי?
מחבר: ערן
עד איזה גובה אתם ממליצים לי לעלות עם השיש בתור חיפוי?
וכמה קריטי הגובה באזור הכיריים?
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי ערן,
תודה על פנייתך 🙂
בדרך כלל אנו עולים עם השיש לגובה שבין 7-10 ס"מ (רצוי שיש מדוקק בעובי של 1 ס"מ). באזור הכיריים, אנו ממליצים לעלות עם השיש עד גובה 60 ס"מ ובמקרים בהם יש קולט אפשר לעלות עד לגובה של 90 ס"מ. בהצלחה !
רציתי לדעת בבקשה האם אתם מגיעים לקחת מידות אצלי בבית או שאני צריכה להביא לכם את המידות?
מחבר: זהבה
רציתי לדעת בבקשה האם אתם מגיעים לקחת מידות אצלי בבית או שאני צריכה להביא לכם את המידות?
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי זהבה,
תודה על פנייתך,
בשלב ראשון, את צריכה להגיע אלינו לפגישה עם מעצב,
לפגישה את צריכה להגיע עם תכניות של הבית אותו את בונה/משפצת.
התכניות צריכות להיות כמובן עם מידות.
בפגישה תשבי עם מעצב/ת ונעצב לך את מטבח חלומותייך.
לאחר הזמנת המטבח, יישלח אלייך איש שטח שהעבודה שלו היא לקיחת מידות ובזה הוא מתמחה.
לאחר לקיחת המידות בשטח, נבצע פגישת ביצוע ובה ייסגרו כל פרטי העיצוב הסופיים.
לתיאום פגישה את מוזמנת להשאיר לי את הפרטים שלך בדף יצירת הקשר שלנו,
או להתקשר לטלפון – 09-9506703
נשמח לעמוד לשירותך 🙂
בברכה,
רציתי לדעת כמה זמן לוקח לייצר אצלכם מטבח, אני רואה שזה ייצור בעבודת יד, האם שי לכך השפעה?
מחבר: יעקב
רציתי לדעת כמה זמן לוקח לייצר אצלכם מטבח,
אני רואה שזה ייצור בעבודת יד, האם שי לכך השפעה?
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי יעקב,
תודה על פנייתך.
אכן הייצור שלנו הוא בעבודת יד, מה שמאפשר לנו לרדת לפרטים ולרזולוציות הפרטניות ביותר בעבודה.
אך אין זה אומר שהדבר מאריך את זמן ייצור ואספקת המטבח מהמקובל בשוק.
נשמח לעמוד לשירותך
מה אופציית הישיבה המומלצת בתכנון אי?
מחבר: תמי
מה אופציית הישיבה המומלצת בתכנון אי?
כמה מקום ישיבה צריך להשאיר בממוצע בין אדם לאדם?
כמה מקום צריך להשאיר לרגליים?
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי תמי
לכל לקוח מותאמת צורת ישיבה בהתאם לצרכיו וטעמו האישיים.
עיצוב האי וצורת הישיבה יכולה להיות ישיבה טורית, אחד ליד השני ברצף או לחילופין אחד מול השני.
ההמלצה תשתנה גם בהתאם למספר מקומות הישיבה הנחוצים.
בעקרון יש להשאיר בין 55-60 ס"מ לפחות בין אדם לאדם על מנת לאפשר ישיבה נוחה ונכונה.
עבור הרגליים יש להשאיר לפחות כ 30 ס"מ.
אם הישיבה נעשית משלושת צידי האי, יש לקחת בחשבון גם את המרחק של האדם שיושב בצד על מנת שרגליו לא תתקלנה באלו שיושבים משני צידיו.
נשמח לסייע לך בתכנון נכון של האי שלך 🙂
רציתי לדעת האם אני צריכה להגיע עם תכניות מטבח מוכנות או שאפשר להגיע רק עם תכניות של הבית?
מחבר: גבי
היי,
אני מעוניינת להגיע אליכם לפגישה,
רציתי לדעת האם אני צריכה להגיע עם תכניות מטבח מוכנות או שאפשר להגיע רק עם תכניות של הבית?
מחבר: מטבחי מיכאלו
גבי שלום רב.
ניתן להגיע לפגישת ייעוץ בנושא המטבחים גם ללא תוכנית מוכנה מראש אלא עם התוכניות של הבית בלבד.
אצלנו באולם התצוגה , אנו נותנים שירותיי עיצוב ועוזרים ללקוח לתכנן את המטבח גם אם אין תוכנית מוכנה.
בברכה.
אשמח לדעתכם בנושא הירקות והפירות במטבח אני מתלבטת אם נכון שיהיו בתוך הארון אם כן מה הפתרונות איוורור הקיימות?
מחבר: מיכאלה
שלום, אשמח לדעתכם בנושא הירקות והפירות במטבח אני מתלבטת אם נכון שיהיו בתוך הארון אם כן מה הפתרונות איוורור הקיימות? ואם בחוץ האם בקופסאות איחסון מחומר כלשהו – חשוף על השיש או במדפים פתוחים? אבל האם האיחסון בסלסלות קש משתלב במטבח בסגנון מודרני?
תודה מראש
מחבר: מטבחי מיכאלו
ישראלה שלום רב,
תודה על שאלתך.
נושא אחסון הפירות והירקות במטבח הינו חשוב מאוד והפתרונות משתנים מלקוח ללקוח.
אחת האפשרויות היא לשים את את הפירות והירקות בארון מאוורר. ישנם מספר אפשרויות איוורור לארונות.
נשמח לקבוע פגישה ולהראות לך אותם באולם התצוגה.
אפשרות נוספת היא לשים את הפירות והירקות בסלסלאות. מומלץ לשים את הסלסלאות במדפים נשלפים ולא על השיש כדי לא "לבזבז" חלק ממשטח העבודה.
מהו הגובה הנכון למקם תנור בילד אין?
מחבר: אבי
מהו הגובה הנכון למקם תנור בילד אין?
מה מומלץ?
מחבר: מטבחי מיכאלו
שלום רב, תודה על שאלתך.
יש שתי אפשרויות עיקריות למיקום תנור בילד אין במטבח.
האחת, ביחידה גבוהה אשר מאפשרת לתפעל את התנור בלא להתכופף אליו . במקרה כזה תמוקם היחידה בדרך כלל 72 ס"מ מהרצפה .
האחרת, ביחידה נמוכה, דהיינו מתחת לגובה השיש, כאשר מתחת לתנור תמוקם מגירה נוספת לאיחסון.
מיקומים אלו רלוונטים לתנור אשר גודלו 60X60X60. כאשר מידות התנור שונות, המיקומים ישתנו בהתאם.
באיזה שלב צריך להתחיל לתכנן את המטבח?
מחבר: אדווה
אנחנו בונים בית , כרגע בשלב התחלתי מאוד ואני רוצה לסגור את עיצוב המטבח.
האם זה מוקדם מידי להתחיל , אולי בעוד שנה יהיה עיצוב חדש שאני יאהב אותו והמטבח כבר לא יהיה רלוונטי?
מה עלי לעשות?
מחבר: מטבחי מיכאלו
הי אדוה
בעקרון את המטבח רצוי לתכנן בשלבים כמה שיותר מוקדמים. מאחר ומדובר באיזור המרכזי בבית, יש לבצע חשמל ואינסטלציה שיתאימו למטבח חלומותיך, עליך לוודא שאת ממקמת את הארונות, הכיור, הגז, התנורים, המקרר וכו במקומות המיועדים.
כמובן שבתהליך בניית הבית, עיצוב המטבח יכול להשתנות בהתאם לחשיפתכם לעיצובים וסגנונות אותם תאהבו כפועל יוצא מתכנון חלקים אחרים בבית, התייעצויות עם אדריכלים וחברים… אך את הפן החזותי- עיצובי של המטבח תוכלי לשנות עד לרגע האחרון. על המיקומים וההצבה של הארונות, כלומר- התכנון, רצוי להחליט בשלבים המוקדמים ביותר.
בברכה,
מטבחי מיכאלו
היכן למקם את מכשיר המים תמי 4?
מחבר: מירי
הי
אני מתלבטת כבר הרבה זמן היכן למקם את מכשיר המים תמי 4
יש לכם רעיון?
תודה מראש.
מירי.
מחבר: מטבחי מיכאלו
הי מירי.
תודה על פנייתך.
מיקום תמי 4 יהיה בד"כ באיזור הבישול , כלומר בין הכיריים לבין הכיור , או באיזורי הפינות ה"מתות" של השיש.
אומנם תמי 4 הוא מכשיר מעוצב אך לא תמיד אנו רוצים להניח אותו על השיש שכן הוא לוקח שטח נכבד ממשטחי העבודה ויש לו אמירה עיצובית עם נוכחות שלא כולם מעוניינים בה.
אופציה אחת היא לשים את המכשיר מאחורי תריס גלילה וכך לא ניתן לראותו.
אופציה נוספת היא למקם את המכשיר אחרי דלת כיס , כלומר דלת נפתחת ונכנסת לתוך הארון (כאשר הארון פתוח הדלת תיהיה בתוך נישה ואינה מפריעה להתנהלות עבודה תקינה במטבח), בצורה כזאת השימוש הוא נוח והמכשיר תמיד גלוי לעין , כאשר לא רוצים לראותו פשוט סוגרים את הדלת.
אופציה נוספת היא למקם את מכשיר ה תמי 4 בתוך ארון מזווה על אחד המדפים , (לא לשכוח ליצור גריל לאוורור בדלת) המכשיר מייצר חום.
אופציה נוספת היא לרכוש מכשיר הנקרא – אוסמוזה ,מכשר זה נמצא בתוך יחידת הכיור ויש לו ברז מים קטן שמספק גם מים חמים וגם קרים ,כמו התמי 4
את האוסמוזה לא רואים למעט ברז קטן , שכן כל המנגנון נמצא בתוך יחידת הכיור.
החיסרון של האוסמוזה הוא העלות הכלכלית הגבוהה יחסית לתמי 4.
אני מתלבט לגבי גימור המטבח שלי
מחבר: שחר
אני מתלבט לגבי גימור המטבח שלי.
אני רוצה מטבח עם דלתות מעץ אלון , העניין הוא שהעץ הוא חומר גלם יקר יותר והציעו לי פורניר אלון במקום.
מה כדאי לי לעשות? האם תוכלו להסביר לי את ההבדל בין העץ לבין הפורניר.
אשמח לתשובה בנושא.
מחבר: מטבחי מיכאלו
אכן, עץ הוא חומר גלם יקר יותר מפורניר.
עץ ופורניר הם שני חומרים שונים ואעמוד על ההבדלים שבינהם.
דלתות מעץ מלא , כשמם כן הם, הדלת עשויה כולה מעץ. דלתות עץ בנויות בצורה של מסגרת ומילואה (באמצע). הסיבה לבניית דלת עץ בצורה הזו נעוצה בתכונותיו של העץ. עץ הוא חומר חי ונושם, אשר מתרחב ומתכווץ בחום ובקור, לכן הדלת זקוקה למסגרת אשר תחזיק/תחזק אותו במהלך תנודותיו במזג האויר.
המסגרת אשר מחוייבת בדלתות עץ קובעת גם את סגנונו של המטבח. דלתות עם מסגרת נותנות מראה כפרי/פרובנס, אשר לא ישתלבו במטבח במראה מודרני.
לעומת זאת, דלתות בציפוי פורניר, הינן דלתות MDF ירוק אשר מצופות בפורניר. פורניר הינו השכבה העליונה של העץ (כ2 מ"מ ) כאשר לכל סוג עץ יש פורניר תואם. דלתות פורניר הינם דלתות חלקות (ללא מסגרת) כאשר יש אפשרות לבחור בפורניר שטרייף-פסי העץ בלבד או בפורניר פרח- פסים+פיתוחי העץ.דלתות פורניר יכולות להשתלב הן במטבח כפרי והן במטבח מודרני ואינם מקובעות לסגנון אחד.
בכל מקרה נשמח לקבוע פגישה על מנת לעזור לך להגיע להחלטה הנכונה עבורך.
האם יש אצלכם אופציה לייצר מטבח במראה של בטון מוחלק?
מחבר: יערה
שלום רב
אני מתלבטת לגבי חיפוי הקיר במטבח.
אני רוצה סגנון מטבח אנגלי כמו כמה שראיתי באתר.
לאחרונה אני שומעת על הרבה שמשתמשים במקום קרמיקה בזכוכית ולא נראה לי שזה ממש מתאים לסגנון.
מה דעתכם?
תודה.
יערה
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי יערה,
כיום ישנם חיפויים רבים עבור קירות המטבח:
– ניתן לעלות עם משטח השיש כ 10-15 ס"מ מעל השיש על גבי הקיר.
– ניתן לשלב בריקים, קרמיקות, וגם זכוכית.
נושא העיצוב ובחירת החיפוי הוא מאוד אינדבדואלי ולכן השימוש בזכוכית כחיפוי יכול להיות נכון לאחד ולא מתאים לאחר.
חיפוי הזכוכית הוא מאוד פרקטי, עם זאת אנו נוטים להסכים עמך שהוא פחות מתאים במטבח אנגלי.
למטבחים אנגליים בדר"כ עדיף לבחור בריקים מיוחדים, קרמיקות יפות או פשוט לעלות עם השיש וליצור מראה נקי.
אני מתלבטת לגבי חיפוי הקיר במטבח
מחבר: אביגיל
שלום מטבחי מיכאלו
אני ובעלי חלוקים בנושא גובה אי במטבח.
אני חושבת שהאי צריך להיות באותו גובה של כל המטבח ואילו בעלי חושב שאני דואגת רק ליופי וזה לא פרקטי בגלל הילדים.
יש לנו שלושה ילדים, הקטנה בת שנה ואנחנו רוצים שהאי יהיה גם אכילה.
בעלי טוען שזה גבוה מדי להם ולא נוח לנו ואני חושבת שזה גם נוח ופרקטי וגם יפה.
ראיתי באתר שלכם המון מטבחים עם אי ואשמח לדעתכם המקצועית
תודה
אביגיל מנשה
מחבר: מטבחי מיכאלו
אנו נתקלים בהמון שאלות מסוג זה לגבי האי במטבח.
נציין שעבור כל אחד יופי ופרקטיות הינם דבר אינדיבדואלי ומה שפרקטי בעיני האחד אינו פרקטי כלל בעיני האחר.
כשגובה האי במטבח הוא כגובה יתר הארונות , משטח האי הופך למשטח עבודה נוסף לכל דבר.
כשהוא בגובה שולחן, הוא משמש באמת יותר לנושא האכילה.
ילדים מאוד אוהבים לשבת על כסאות גבוהים, קחו בחשבון שרוב כסאות הילדים גם ככה מוגבהים ורגליהם אינן נוגעות ברצפה.
גם מבוגרים רבים מעדיפים לשבת על כסאות בר / מוגבהים.
לכן, היינו ממליצים במקרה זה ללכת על העדפה עיצובית כי יש שיעדיפו את המראה של האי הנמוך יותר ויש שיעדיפו את הגבוה.
כמובן שיש לקחת בחשבון את אופי הנפשות בבית.
בהצלחה 🙂
מזה הרבה זמן אנו מתלבטים ביחד עם המעצבת שלנו על הגובה הנכון לתליית הקלפה במטבח.
מחבר: עדי
מזה הרבה זמן אנו מתלבטים ביחד עם המעצבת שלנו על הגובה הנכון לתליית הקלפה במטבח.
המטבח עשוי צבע בתנור לבן משי והקלפה זכוכית לבנה.
מהו הגובה הנכון לתליית הקלפה.
אשמח לתשובה בנושא.
מחבר: מטבחי מיכאלו
הי עדי
בעבר, רוב האריחים לחיפוי על קירות המטבח היו 20/20 ס"מ, מה שייצר סטנדרט של גובה 60 ס"מ מהשייש (3 אריחים).
כאשר נכנסו חיפויים חדשים ועיצובים חדשים כדוגמאת- בריקים, חיפויי זכוכית או אפילו ללא חיפוי בכלל, ניתנה האפשרות להנמיך את הקלפות לגובה רצוי יותר- שהוא בין 50-55 ס"מ ונוח יותר לגובה הממוצע.
באופן עקרוני, אין ממש הכרח או חוק לגבי גובה ספציפי וזה תלוי בך בלבד ובנוחות שלך.
המלצתינו כפי שציינו- 50-55 ס"מ.
בברכה,
עומק מקרר ומישור אחיד עם הארונות
מחבר: דפנה כהן
בימים אלו אני מתכננת החלפת מטבח אצלי בדירה , יש לי מקרר בעומק 80 ס"מ.
הבעיה היא שאני רוצה ארונות גבוהים במישור אחיד עם הארונות.
מה עליי לעשות?
אשמח לעזרה בנושא.
מחבר: מטבחי מיכאלו
דפנה שלום,
תודה על שאלתך.
בהחלט ניתן לשלב מקרר בעומק 80 ס"מ במטבח ועדיין לשמור על מישור אחד של היחידה הגבוהה.
הדרך לעשות זאת היא בהזזת כל הארונות הגבוהים 20 ס"מ קדימה (שכן עומק הארונות 60 ס"מ) וכך ניצור קו נקי במישור אחד של המקרר עם הארונות הגבוהים.
במידה והמטבח קטן ואין אפשרות ל"בזבז" מקום, נתחיל את היחידה הגבוהה במקרר ונמשיך עם היחידה הגבוהה בעומק רגיל של 60 ס"מ.
נשמח לקבוע פגישה על מנת למצוא את הפיתרון הטוב ביותר עבורך.
ארון תריס במטבח
מחבר: תמר
אני מתכננת בימים אלו את המטבח שלי.
יש לי מקטע של ארונות גבוהים ומהם יוצאים הארונות הנמוכים עם השיש , לכן תריס האלומיניום הוא הארון שחשבנו לשים שם.
אני לא כל כך אוהבת את המראה שלו, האם יש לכם פתרון אחר להציע לי?
תודה.
מחבר: מטבחי מיכאלו
תמר שלום.
ארון תריס בפינה הוא בהחלט פתרון נפוץ בתכנון מטבחים.
לא פעם אנו נתקלים בשאלה כמו שלך, לקוחות הרוצים פתרון יותר אסתטי ,אשר אינו בגוון \גימור השונה מיתר ארונות המטבח.
בהחלט ניתן לייצר יחידות דקורטיביות בפינה ונשמח להראות איך ניתן ליישם זאת.
את מוזמנת להגיע אלינו לאולם התצוגה ולהתרשם מפתרונות של יחידות מונחות על השיש שאינן ארון תריס.
אני נמצא בתהליך בחירת מטבח , החומר המועדף כרגע הוא מטבח עם דלתות זכוכית.
מחבר: איתן
אני נמצא בתהליך בחירת מטבח , החומר המועדף כרגע הוא מטבח עם דלתות זכוכית.
אני מעוניין שלא יראו בכלל את מסגרת האלומיניום שמציעות כל חברות המטבחים שפניתי אליהם עד כה.
האם יש לכם פתרון עבורי.
אם כן אשמח ליצור עמכם קשר
תודה מראש.
איתן
מחבר: מטבחי מיכאלו
איתן שלום
לקוחות רבים שאוהבים מטבחי זכוכית פחות מתחברים להכרח של מסגרות האלומיניום ולכן די הרבה לקוחות מעדיפים לוותר.
אצלינו במיכאלו תוכלו למצוא מענה לבעייה זו. אנו מייצרים את מטבחי הזכוכית גם ללא המסגרות.
אנו צורבים את הזכוכיות על דלתות מלאות בשיטה מיוחדת. הדבר מקפיץ את המטבח גם מבחינת מראה וגם מבחינת חוזק.
בנוסף, יש ביכולתינו על אף זאת ,גם לייצר את מטבחי הזכוכית עם ידיות אינטגרליות על גבי הדלת עצמה.
נשמח לפרט ולהראות לך דוגמאות אצלינו באולם התצוגה.
בברכה
רצפת פרקט במטבח
מחבר: אור
אני רוצה לשים ריצפת פרקט מעץ אלון במטבח כי אני חושבת שזה מהמם ומתאים למטבח הכפרי שאני רוצה.
אני חוששת שאם תיהיה נזילה מתחת לארונות אצטרך לפרק את כל המטבח בישביל להחליף את הפרקט.
שיקול זה זה מהווה החלטה קריטית עבורי אם לעשות פרקט או ריצוף אחר…..
מה עליי לעשות והאם יש פתרון
מחבר: מטבחי מיכאלו
אכן, ריצפת פרקט מעץ אלון תראה נפלא בשילוב מטבח כפרי. התחושה שתיווצר בבית שכזה תהיה חמה ,הרמונית ומשפחתית.
במקרה של נזילה, יש פתרון יעיל המאפשר שילוב של פרקט במטבח ללא חשש . ניתן לרצף את הרצפה בפרקט ס"מ ספורים מעבר לקו הארונות (הסוקל) ,כלומר, יש להשאיר רווח של 2 ס"מ בהתקנת המטבח כדי שיהיה ניתן להכניס את הפרקט בין הרצפה לבין הסוקל ,בצורה זו נכניס את הפרקט ס"מ ספורים מעבר לסוקל.
למעשה המטבח יושב על ריצפת הפורצלןקרמיקה ואינו מונח על הפרקט, כך שבמידה של נזילה, ניתן יהיה "לשלוף" את פרקט העץ מבלי לפרק את ארונות המטבח ולהחליף את האזור שנפגע.
אופציה אחרת שיש לקחת בחשבון הוא פורצלן דמוי פרקט, כיום יש אריחים אשר מקנים הרגשה של פרקט עץ אמיתי.
עם טיפה השקעה וחיפוש נכון ניתן למצוא אריח מתאים וע"י כך ליצור את המראה שחפצת בו כאשר למעשה מדובר באריחי פורצלן.
מצד אחד מאוד הייתי רוצה משטח עץ אך משטח שייש יותר חזק
מחבר: רוית
הי, אני מתלבטת המון בנוגע לבחירת משטח עבודה לאי.
מצד אחד מאוד הייתי רוצה משטח עץ אך משטח שייש יותר חזק.
מה דעתכם בעניין?
מחבר: מטבחי מיכאלו
הי רוית, תודה על פנייתך.
ההתלבטות בנושא בחירת משטח העבודה לאי היא התלבטות מאוד שכיחה.
בעקרון צריך לשים את נושא העיצוב אל מול הפרקטיות ולהחליט מה יותר חשוב לנו.
לגבי משטח שייש לאי – זהו אכן משטח חזק יותר ,בדרך כלל בעל מראה אחיד כלומר גוון צבע אחד , אומנם ישנם גם סוגי שייש צבעוניים , מגע החומר נותן תחושה של קרירות ואינו נעים למגע כמו עץ מלא.
במידה ובוחרים משטח מעץ איכותי ומותאם נכון לשימוש הוא יכול לשמש ללא בעייה גם כמשטח עבודה באי.
עץ מלא נותן תחושת חמימות במטבח ומוסיף תחושת ביתיות.
משטח העץ הוא בעל טקסטורות ומוסיף פן נוסף לעיצוב המטבח.
משטח העץ מצריך תחזוקה ויכול להישרט אך תיקון שכזה הוא פשוט מאוד.
ניתן איפא גם לעצב את משטח העץ באופן שיותאם לשימוש לא עדין ונשמח להראות לך דוגמאות כאלו.
מה הגודל המומלץ שיתאים לי אם אני רוצה גם לשלב 4 מקומות ישיבה?
מחבר: מורן
אני מעוניינת להוסיף אי למטבח שלי.
רוחב המטבח הוא 3.7 מטרים והאורך הוא 4.8 מטרים , כאשר בקיר הארוך נמצא ארון גבוה עם מקרר ומזווה.
האם אני יכולה להכניס אי במצב שכזה? מה הגודל המומלץ שיתאים לי אם אני רוצה גם לשלב 4 מקומות ישיבה.
תודה רבה.
מחבר: מטבחי מיכאלו
היי מורן, תודה על פנייתך.
המטבח שלך גדול ומרווח, ובהחלט ניתן לשלב בו אי המכיל אחסון, משטח עבודה ומקומות ישיבה ל- 4 סועדים לפחות.
המרחק האופטימלי בין ארונות מטבח לאי הינו 100-110 ס"מ.
במידה וישנו מרחק בין האי לבין קיר נקי ניתן להשאיר בין 90-100 ס"מ.
במקרה שלך, ניתן להוסיף אי ברוחב של 95-100 ס"מ, ואורך של עד 3 מטר. אנו ממליצים על אורך 240 ס"מ.
באי שכזה ניתן לשלב 4 מקומות ישיבה כאשר לכל סועד מומלץ להשאיר כ – 60 ס"מ, כאשר ישנה אופציה לישיבה אחד מול השני – ישיבה משפחתית יותר.
אופציה שנייה היא ישיבה בשורה.
אני מתכננת מטבח ומתלבטת כיצד עדיף לתכנן את יחידת המזווה?
מחבר: טלי
אני מתכננת מטבח ומתלבטת כיצד עדיף לתכנן את יחידת המזווה?
האם עדיף לתכנן 2 יחידות נפרדות של 60 ס"מ כל אחת או יחידה אחת של 1.20 ס"מ.
מה ההשלכות של כל בחירה שאקבל?
תודה 🙂
מחבר: מטבחי מיכאלו
טלי שלום, שתי האפשרויות טובות ונכונות. הרבה מאוד פעמים אנו רוצים לחבוק את המקרר משני צדדיו, כך שנוצרות לנו שתי יחידות מזווה של 60 ס"מ כל אחת והן מעניקות לנו אחסון רב וחשוב. אפשרות נוספת, כמובן, היא יחידת מזווה ברוחב 1.20 מ', גם היא מספקת אחסון רב מאוד. ביחידה הזו נפתח שתי דלתות של 60 ס"מ כל אחת, כאשר כל מגירה שתיפתח תהיה בכל הרוחב (1.20 מ'). ההבדל אם כך הוא בעיצוב, בנוחות ובצורך האישי שלך. בהצלחה !